Bli volontär hos oss!

Volontärer
Engagemang och medmänsklighet är viktiga drivkrafter bakom verksamheten i Ronald McDonald Hus. En stor del av detta engagemang står volontärerna för. Även om familjerna som bor i Huset sköter sig själv, har volontärerna en oerhörd viktig funktion i Huset. De bidrar till en trevlig atmosfär och gör det där lilla extra som betyder så oerhört mycket i vardagen.

Män och kvinnor, över 18 år är varmt välkomna som volontärer hos oss. Som volontär arbetar du den tid som passar dig själv bäst. Det kan vara tre-fyra timmar i veckan eller i månaden, dagtid eller kvällstid, vardagar eller helger. De uppgifter som du hjälper oss med kan variera mycket. Det kan vara att hjälpa till i tvättstugan, checka rum, lättare städuppgifter, bakning, trädgårdsskötsel och mycket annat.

Som volontär erbjuds du att bli en del av oss på Ronald McDonald Hus i Lund och få uppleva många meningsfulla och givande möten.  Vi arrangerar också volontärmöten med fortbildning och utflykter.

” När du jobbar som volontär hjälper du till med det du kan, stort som smått. Något som brukar uppskattas av familjerna är den extra lilla ljusglimt som vi volontärer kan bidra med, till exempel göra goda middagar, baka något och en och annan goodie bag med spännande innehåll. När familjerna kommer till Ronald McDonald Hus omfamnas dem av ett lugn i en hemlik miljö. Det viktigaste som volontär är att känna glädje i det arbete vi gör, för att på så sätt sprida glädjen vidare till de familjer som kommer till huset. ”

Några tankar från en av Husets fina volontärer, Helen Dufva 2020.

 

Vill du bli volontär hos oss så kontakta vår volontäransvarige Cecilia på nedan telefon eller mail, varmt välkommen!

 

Ronald McDonald Hus i Lund Vid Skånes Universitetssjukhus

Kioskgatan 3
222 42 Lund

046-157380 (07.00-22.00)

rmh.lund@rmdbarnfond.se

Jennie Norén

Verksamhetschef
Jennie.noren@rmdbarnfond.se