Bo på Huset

För dig som ska bo hos oss finns en App med all information du behöver! Ladda ner den här och den finns för både Apple och Android:

Ronald McDonald Hus i Lund är ett boende med extra omtanke och värme. Boendet är kostnadsfritt för våra familjer och man får bo kvar så länge det sjuka barnet är inskrivet på sin vårdavdelning. Det är alltid sjukhusets vårdpersonal som planerar och bokar rum hos oss.

Vårt Hus ligger med endast ett par minuters gångväg från Barn- och ungdomssjukhuset och fungerar som ett ”hem hemifrån”. I Huset sker ingen medicinsk vård utan det är sjukhuset som har ansvaret under hela vistelsen. 

Huset har totalt 27 familjerum som är fördelade på tre plan. I varje familjerum finns tre sköna sängar och det finns självklart möjlighet att få en extra/spjälsäng. I varje rum får det bo högst fem personer men är man fler får man två rum såklart! Alla våra rum har ett eget badrum med dusch och toalett. Huset tillhandahåller sängkläder och handdukar.

I vårt Hus finns fem fullt utrustade kök där varje familj har tillgång till ett eget kylskåp, skafferi samt frysfack. Huset tillhandahåller kaffe, te, kryddor, frukt och tvättmedel. Huset är uppbyggt så att allt utom familjerummet är gemensamt, så vardagsrum, bibliotek /pysselrum, aktivitetsrum, kudd-rum, lekrum och gym delar man! Vi tror att detta är fint för våra familjer och gör det enkelt att finna nya vänner.

Det finns fritt Wi-Fi i hela Huset, RMH Lund.

Utomhus har vi en fantastiskt trädgård med möjlighet att leka, hoppa studsmatta, spela bordtennis, grilla och få ny energi i en rogivande miljö. Huset är helt rökfritt.

Det är endast tillåtet att röka utomhus, utanför sjukhusområdet.

Ankomst/avresa
Vid ankomst är ni varmt välkomna till Huset senast 20.00 så att vi hinner visa er runt i Huset innan stängningsdags. Vid avresa lämnar ni ert rum samt kylskåp, skafferi och frysfack städat enligt den checklista som fås vid incheckningen.

Tiden för utcheckning är senast kl. 14.00 på avresedagen. Det är oftast en ny familj som ska checka in direkt och därför är vi tacksamma för att ni lämnar rummet i samma skick som det var när ni checkade in.

Kommunikationer
Ronald McDonald Hus ligger fem minuters gångavstånd till Barn- och ungdomssjukhuset.

Tåg/ buss:
Kommer ni med tåg eller buss till Lunds Centralstation, tar ni buss nr 2, 3, 4, 6 som går via Universitetssjukhuset. För aktuell trafikinformation och biljettpriser vänligen se Skånetrafikens hemsida: www.skanetrafiken.se

Bil / parkering:
Ronald McDonald Hus har tyvärr inte någon egen parkering utan erbjuder endast möjlighet för av- och pålastning vid entrén. Det finns parkeringsmöjligheter inom sjukhusområdet, vänligen kontakta receptionen på Centralblocket. Kostnaden för månadskort är 600 kr/månad alternativt dygnsparkering i P-hus 100 kr/dygn.

Det finns två parkeringsplatser för funktionshindrade precis utanför husets entré, dessa är endast tillgängliga med parkeringstillstånd från Ronald McDonald Hus.

 Ronald McDonald Hus biluthyrning / cyklar
Huset har en egen bil som alla boende kan hyra för 35 kr/mil, och då ingår drivmedel. Det finns tillhörande bilbarnstolar i olika storlekar att låna.

Huset har även ett antal fina cyklar & cykelvagnar för utlåning. En Christiania-cykel med el finns också!

Butiker
Närmaste matbutik är Ica Malmborgs vid Clemenstorget som ligger på 15 min gångavstånd ifrån Huset. Coop, Ica Maxi, Willy:s och Lunds stora köpcentrum Nova finns på bilavstånd. Vi hjälper gärna till med vägbeskrivning.

Medarbetare och bemanning
Huset är bemannat dygnet runt men med vaken personal, måndag-söndag 07.00-22.00.

Om vi inte är på kontoret kan vi nås på telefon 046-15 73 80. Mellan 07.00 -22.00 är det endast kontakt för akuta ärenden.

I Huset arbetar Jeanette, Jessica, Sofie, Cecilia & Jennie och härtill vår fina helg- och nattpersonal.

I vår verksamhet har vi också förmånen att få ha många engagerade volontärer som sätter extra guldkant på vår verksamhet.

För ytterligare frågor, ring oss gärna på 046-15 73 80 (07.00-22.00)

Vi hoppas att ni skall trivas hos oss här i huset – ni är varmt välkomna!